2014. február 17., hétfő

Szonáta a zöld házban 14

Ismerős dallamra riadt, még éppen idejében, hogy az asztalra borulva ne aludjon el. A mobil természetesen a táska legalján volt, ami nélkül ki se lépett a lakásból. Még szerencse, hogy a hívó fél olyan kitartó volt, hogy volt ideje kipakolni szájfényt, intimbetétet, fésűt, szemspirált, használt papír zsebkendőt, szájvizet. Egy tangát, váratlan helyzetekre, és még egy csomó olyan dolgot, ami az avatatlan szemnek csupán lim-lom, de egy nő tudja, hogy adott esetben az életét menthetik meg. Aztán végre rátalált a kis szörnyre, ami a huszonegyedik század emberének a rabszolgahajcsára. Mielőtt megnyomta a gombot, még megnézte a számot a kijelzőn, de az nem mondott semmit neki.
A telefonba egy hisztérikusan zokogó hang szólt bele, és Luciának idő kellett, míg leesett nála a tantusz, hogy Lilly az, a gimnáziumi osztálytársa. Lilly volt az osztály szépe, aki mindig is tudta, hogy egyszer a szépségéből fog megélni. Épp ezért a tanulást időpocsékolásnak tartotta, ami helyett hasznosabban is eltöltheti az időt. Úgymint, szépítkezéssel, aztán butikba járással, hogy mindig trendi legyen, végezetül pedig szépségversenyeken való indulással. Az osztályzatok problémáját úgy oldotta meg, hogy elcsábította azt a tanárt, akinek a tantárgyából éppen bukásra állt. Végső soron pedig ott voltak a fiúk, akik mind szerelmesek voltak beléje, és szívesen megírták helyette a leckét.
Aztán a modellkedés mégse jött be neki, ellenben a férfiak hajlandók voltak nagyon sok pénzt fizetni egy vele töltött kellemes éjszakáért. Így lett Lillyből luxuskurva, akinek az ügyfelei között csúcsmenedzserek, bankárok, neves művészek, politikusok voltak. Tréfálkozva szokta mondani, hogy az ő noteszét nyolcvan évre kell titkosítani, annyi kompromittáló név van benne.
Most azonban annyira ki volt készülve, hogy Lucia egyetlen értelmes szót se volt képes belőle kihúzni. Végül azt mondta neki, hogy várja meg a lakásán, pillanatokon belül ott lesz.
                                                    Xxx
Nyilván valami nagyon nagy baj történt, hogy Lilly ennyire kiborult, gondolta, miközben a taxit fizette ki. A barátnőjét vendégeinek még a legperverzebb kérései se döbbentették meg, és nevetve mesélte neki a telefonba, hogy az ügyfelei /”páciensei”, ahogy ő nevezte/ éppen milyen aberrált ötletekkel álltak elő.
Egy luxus apartman-ház földalatti garázsában volt, ahova Lilly mindössze fél évvel ezelőtt költözött. Az ő mesterségével vele járt a gyakori költözés, mert a szomszédok előtt nem lehetett huzamosabb ideig eltitkolni, hogy mivel foglalkozik, és valahogy mindig elérték, hogy elköltözzön. Úgyhogy, Lilly elég gyakran költözött.
Szerencsére, megengedhette magának, hogy mindig luxuslakásokat béreljen ki, amit a vendégei el is vártak tőle, hogy ne egy külvárosi, lepusztult lakásban fogadja őket.
Lucia megnyomta a lift hívógombját, ami majd Lilly lakásába viszi. Szó szerint a lakásába. Ez ugyanis annyira luxus ház volt, hogy minden lakáshoz külön lift tartozott, a lakás ajtaja előtt tette ki. Azonkívül, fűthető medence is tartozott a lakásokhoz, és terasz, amin akár teniszmérkőzést is játszattak, ha már eluntak gyönyörködni a kilátásban.
Hirtelen az a nyugtalanító érzése támadt, hogy figyelik. A tarkóján érezte a hűvös légáramot, és idegesen körülnézett, de semmi szokatlant nem látott. Mindenesetre, gyorsan beugrott a liftbe, ami éppen megérkezett, és benyomta Lilly lakásának a számát.
Lilly a lift előtt várt rá, és amikor Lucia kilépett, a nyakába borult, és percekig rázta a zokogás. Tényleg szörnyű állapotban volt, aminek a külső jelei, a vörösre bőgött szem, és az elmosódott smink voltak. Azt, hogy ezen az estén is vendége volt, mutatta az is, hogy domina jelmezben volt. Lilly sokszor beszélt neki arról, hogy a vendégei megőrülnek a szerepjátékokért. Ezért aztán neki akkora gyűjteménye volt jelmezekből, hogy azt akármelyik színház is megirigyelhette volna.
Gyakran szórakoztak azzal, hogy különböző jelmezeket próbáltak fel, és a tükör előtt illegették magukat. A legextrémebb az a lyukas lepedő volt, amit az ortodox zsidók használtak. Lilly ügyfelei közt ugyanis ortodox zsidók is voltak.
                                                                                           

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése