2014. március 1., szombat

Szonáta a zöld házban 27

Mikor belépett az irodájába már ott várt rá Gábor a paparazzi, aki külsősként dolgozott, és azokat az exkluzív fotókat szállította, amiről másnap az ország beszélt. Az asztal szélén ült, és arcátlanul vigyorgott. Külsős volt, de a fotóiért több pénzt kapott, mint bármelyik újságíró, és ezért nem is szerették őt. Éppen rá akart ripakodni, amikor megelőzte.
- Azért jöttem, hogy boldoggá tegyelek.
Olyan pillantással mérte végig, ami felért egy becsületsértéssel.
- Ugye azt azért nem várod, hogy lehúzzam a rolókat?
- Hova gondolsz. Boldog férj, és gondos családapa vagyok.
- Mióta ?
- Két hete.
- Gratulálok. Gondolom azonban, hogy nem azért jöttél, hogy ezt bejelentsd?
- Morci vagy.
- Elromlott a kedvem, ahogy megláttam az önelégült vigyorodat, mert eszembe jutott, hogy a lesifotózást jobban fizetik, mint a tisztességes újságírást.
- Pedig én most ennek köszönhetően teszlek téged boldoggá.
Gábor olyan mozdulatot tett, mint a bűvész egy újabb trükk előtt, majd hanyagul az asztalra dobott három képet, mint hamiskártyás, ha nála van mind a négy király. Először nem értette, hogy mit akar a képekkel, majd jobban megnézte a fotókat, és egyszeriben nagyon melege lett. Mindegyik képen Tavasz Friderika volt látható egy ismeretlen férfival, és az egyik kép ugyanaz volt, amit a rendőrök találtak a gyilkosság helyszínén.
- Ma reggel láttam a faliújságon, hogy ez a lány érdekel téged, és eszembe jutott, hogy hiszen jó másfél éve fotóztam én ezt a lányt. Emlékeztem rá, mert nem közönséges kisugárzása volt. Mint egy nemzetközi modellnek, vagy egy luxus prostinak – a kettő között nem sok különbség van. Ezért is őriztem meg őket.
- Hol készültek?
Luciának remegett a hangja az izgalomtól, ami nem kerülte el Gábor figyelmét.
- A város legelitebb éttermében, ahol egy vacsorára rámenne egy halandónak a havi fixe.
- És ki ez a pasas vele?
- Nem tudom, ki ez a lány, de nem kispályás az biztos. Ennek a pasasnak annyi minden van a rovásán, hogy egész hátralevő élete nem volna elég, hogy levezekelje az összes bűnét. Csakis annak köszönheti, hogy még mindig szabadlábon van, hogy túl sok politikus bukna vele együtt.
- És hogy hívják?
- Azokban a körökben, ahol ő forog Üzletember néven ismerik. Azt mondják, hogy kegyetlen, mint egy pitbull, és nagyon ravasz. Azokban a körökben ez a két tulajdonság a túlélés biztosítéka.
- Gondolom, eddig még sose publikáltad ezeket a képeket?
- Egy roppant udvarias, ámde határozott úriember jelent meg nálam, és közölte velem, hogy hacsak nem akarok egy hosszantartó kórházi kezelés elé nézni, akkor ezek a képek nem jelennek meg. Nekem pedig semmi kedvem nem volt, hogy meggyőződjek róla, igazat beszél e. Azonkívül, a képek se tűntek különösképpen érdekesnek, hogy kockáztassak. A pasas mindenesetre elvitte a fényképezőgép memóriakártyáját, még szerencse, hogy idejében letöltöttem a képeket az otthoni gépemre. Na, most mondd meg, hogy milyen vagyok?
Lucia nem válaszolt, csak szájon csókolta Gábort.
Xxx
Lucia még most is jóízűen kuncogott, ha arra gondolt, hogy Gábor milyen zavarodottan távozott az irodájából. Úgy elvörösödött, amikor szájon csókolta, mintha legalábbis életében először csókolta volna meg őt egy nő. Igaz, hogy megpróbálta a nyelvét is a szájába préselni, de szegény Gábor olyan rémülten préselte össze az ajkát, mint a szűzlány a lábait, amikor azt érzi, hogy valami nem odaillő került oda.
Mikor magára maradt az irodában, hátradőlt a széken, és lehunyta a szemét. Arra gondolt, hogy a férfiak ilyenkor szokták a lábukat az asztalra rakni, amit minden férfiszokás közt a legjobban gyűlölt. Még azt is elnézte, ha nem hajtották fel az ülőkét, és körbepisilték a vécét, mint a ragadozók a territóriumukat, de akkor sikítani tudott volna, ha egy férfi a jelenlétében az asztalra rakta a lábát. Az ilyen egy életre elvágta magát nála, és sürgősen elhagyta a telefonszámát.
Az asztalra dobott képeket kezdte nézni, és az egyiket felvette. Ez volt az a kép, amit a sajtótájékoztatón mutogattak, amin Tavasz Friderika az Üzletember néven ismert fickó vállára hajtotta a fejét, csakhogy a férfit valaki egyszerűen levágta a képről. Elképzelhető, hogy maga Tavasz Friderika, miután szakított a férfival? Vagy valaki más, aki féltékeny volt rá, hogy a lány egy másik férfival van lefotózva? Netán, az Üzletember, aki a jelek szerint nem szerette, ha fényképek forognak róla közkézen.
Akárhogy is van, tudta, hogy mekkora mázlija volt ezekkel a fényképekkel. Talán még annál is nagyobb, mint amit megérdemelt. Így, hogy fény derült a titokzatos szerető kilétére, talán még a megoldáshoz is közelebb került. Lehet, hogy az Üzletember állt bosszút, amiért a lány elhagyta. Nem olyan fickónak tűnt, aki önként lemond bármiről, amit egyszer birtokolt. Ha ugyan tényleg a lány hagyta ott a férfit, és nem ő dobta a lányt, mert talált egy másik cicababát, aki még nála is szebben dorombol.
De aztán ezt is elvetette: Ugyan, minek állna bosszút a lányon, hónapokkal a szakításuk után? Nem valószínű, hogy hónapokig halogatta volna a bosszút.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése